Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü

Devlet kurumlarından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile ilgili bilgiler ve bağlantılar yer almaktadır. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevleri ve E-Devlet sisteminden sunulan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile ilgili bağlantılar, iletişim ve adres bilgilerine de erişebilirsiniz.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü; opera, bale ve çok sesli müziği evrensel boyutuyla yurt genelinde tanıtmak, yaymak ve yaşatmak, yurtdışında ise ülkemizi temsil etmeyi amaçlar. Bu amaç doğrultusunda repartuara alınan opera, operet oratoryo, müzkal, çocuk oyunu, çocuk müzikali, bale ve modern bale eserlerini ve konserleri merkez ve taşra müdürlüklerinin yerleşik sahnelerinde sergilemek; yurtiçi ve yurtdışı turneler, ulusal ve uluslararası festivaller düzenlemekle görevlidir.

Devlet Opera ve Balesi İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler

Bilet Satış

Bilet Nasıl Alınır?

Hangi İllerdeki Opera Biletleri Satılmaktadır?
Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun için bilet satılmaktadır.

Üyelik Sistemi Nedir?
Sitemize giren kişilerin ve yaptıkları işlemlerin takip edilebilmesini sağlayan basit bir kayıt sistemidir. Sisteme kayıt yaptırırken bir form doldurulur ve burada vereceğiniz e-posta adresine üye numaranız gönderilir. Siteye her girişinizde üye no ve şifrenizi vermeniz gerekmektedir, aksi halde bilet satış sayfasına giremezsiniz.

Salon koltuklarının hangi kısımları internet için ayrılmaktadır?
Salonlardaki koltukların tamamı internet ortamına açıktır. Gişeler ve internet kullanıcıları aynı anda boş olan tüm koltukları satın alma hakkına sahiptir.

Salonlardaki koltukları simgeleyen şekiller aşağıdaki tabloda listelenmiştir. Her alımda yalnız bir koltuk grubundan alım yapılabilmektedir. Örneğin aynı anda "Salon (indirimsiz)" ve "salon (indirimli)" gruplarından alım yapamazsınız. Sırayla alım yapmanız gerekir.

Herhangi bir koltuk simgesinin üzerine fareyi getirdiğinizde koltuğun harf ve numarası gösterilir.

Salon (İndirimsiz)

Bu koltuklara yalnız TAM bilet kesilir. İndirim uygulanmaz. Salonun ilk sıralarıdır.

Salon (İndirimli)

Salonun ikinci grup koltuklarıdır. TAM ve İNDİRİMLİ bilet alınabilir.


II Parter

Salonun orta ve arka sıralarıdır. Daha düşük fiyatlıdır. TAM ve İNDİRİMLİ bilet alınabilir.

Balkon

Balkon koltukları 'b' işaretini taşır.


II.Balkon

İkinci balkon koltuklarıdır.

Loca

Dolu

Gişelerden veya internetten satılmıştır. Fareyi üzerine getirince bilgi alabilirsiniz.

Seçtikleriniz

Üzerine tıkladığınız koltuklar yeşil renk alarak seçilirler.

TÜRKİYE’DE OPERA VE BALE

Atatürk 1934 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmada; “...Bir ulusun yeni değişikliğindeki ölçü, musikideki değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir... Ulusal ince duyguları toplamak, onları bir gün önce genel musiki kurallarına göre işlemek gerekir. Ancak bu şekilde Türk ulusal musikisi yükselebilir, evrensel musikide yerini alabilir.” demişti. Ülkelerin gelişmesinde başta müzik olmak üzere, kültürün gerçek anlamda rolü olduğu bilinmektedir. Bir ülkenin özellikle müzik alanındaki gelişimi ile hakim kültür arasındaki ilişki, toplum bilimciler tarafından ispat edilmiş bir olgudur. Türk müzik kültürü, cumhuriyetimizin kuruluşu ile yeni bir sürece girmiştir. Bu sürecin özünde ulusallık, yönetiminde çağdaşlık, niteliğinde evrensellik vardır.

Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde; tiyatro, opera, bale ve çoksesli müzik gibi sanat alanları çağdaş uygarlığın göstergeleri olarak belirlenmiştir. Bu alanlarda elde edilecek gelişmelerin, genç cumhuriyetin toplumsal dönüşüm konusundaki gayretlerinin temel göstergeleri olacağı kabul edilmiştir. Bu hedefe yönelik olarak; tiyatro, opera, bale ve çoksesli müzik alanlarında toplumun ince beğenisini geliştirerek kültürel gelişimine katkıda bulunmak suretiyle eğitim görevi yapmak üzere, Devletin idari ve mali desteğini alan yeni kurumların oluşturulması için yasalar çıkarılmıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çoksesli müzik çalışmaları da hız kazanmıştır. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan saray orkestra ve bandosu Mızıka-i Hümayun, 1924'te Ankara'ya aktarılıp Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti’ne (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası) dönüştürülmüştür. Akademik yaşamda ise; 1924’te Ankara’da Musıki Muallim Mektebi’nin kuruluşu ve Cumhuriyetin Türk Beşleri’nin eğitimleri için yurt dışına gönderilmeleri çok sesli müzik alanında çığır açacak olan gelişmelerdir. Türk Beşleri olarak anılan Hasan Ferit Alnar, Ulvi Cemal Erkin, Cemal Reşit Rey, Necil Kazım Akses ve Ahmet Adnan Saygun, çoksesli müziğin gelişimine büyük katkıda bulunmuşlardır. Bestelerinde halk ezgileri kadar halk masalları, destanlar ve İslam ilahileri de yer alır. "Sibelius Finlandiya için, De Falla İspanya için ve Bartók Macaristan için ne ifade ediyorsa Türk Beşleri de Türkiye için onu ifade ederler. Türk Beşleri’nin ilk bestelerini vermeye başladıkları 1934 yılından sonra en önemli gelişme 1936 yılında Musıki Muallim Mektebi’nin Konservatuvar’a dönüştürülmesi olmuş ve bu okulun ilk mezunlarını 1941-1942 sezonunda vermesiyle Ankara’da Tatbikat Sahnesi’nde ilk opera temsilleri verilmeye başlanmıştır.

Tiyatro, opera ve bale sanat dallarını bünyesinde bulunduran Devlet Tiyatroları 1949 yılında 5441 sayılı yasayla kurulmuş ve Devlet Opera ve Balesi 1970 yılına kadar Devlet Tiyatroları teşkilatında bir Bölüm olarak yer almış ve 1958 yılına kadar aynı yönetim altında idare edilmiştir.

1970 yılında Devlet Opera ve Balesi ‘Kuruluş Kanunu’ gereğince Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ‘Bağlı Kuruluş’ olarak atfedilmiş ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü adını almıştır. Devlet Opera ve Balesi, 1923’te tamamen yeni bir fikir olarak doğan yeni modern Türk toplumunun kültürel bir yansıması olmuştur.




Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü İletişim bilgileri:


Kurum Adı : Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Adres : Hanımeli Sok. No:11 Sıhhiye 06050 Çankaya ANKARA TÜRKİYE
Telefon : 03122297625
Fax :
Web Sitesi : http://www.devoperabale.gov.tr/
E-Posta : [email protected]

 

 

Kategori: Devlet Kurumları Listesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü

Etiketler : Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü iletişim bilgileri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Adres, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sorgulamalar